Mobilklíma

 
 


Megvásárlása után azonnal használható

Nem igényel semmiféle szerelést, épületgépészeti beavatkozást, mindössze a meleglevegő-elvezető csövet kell kilógatnunk az ablakon vagy egy szellőzőnyíláson, és a berendezés működőképes.

A mobilklíma nagy előnye a mozgathatóság. Például, ha tartósan egy másik helyiségben tartózkodunk, magunkkal vihetjük.

Hátrányaként említhető a fix klímákhoz képest magasabb zajszint, melyet a gyártók a többi műszaki paraméterhez hasonlóan feltüntetnek a berendezés papírjain.

Mindezek figyelembevételével a mobil klíma olyan helyekre ajánlható, ahol egy behatárolt teret kívánunk klímatizálni (például tetőtéri szoba, kisebb irodahelyiség stb.), valamint ahol más, pl. fix klíma elhelyezése nem megoldható.

A mobilklíma az alábbi helyek légkondicionálására alkalmas:
Közepes méretű helyiségek (kb. 40 m2 -ig) tetőtéri lakások, üzlethelyiségek, orvosi rendelők, nappalik, olyan helyiségek, amelyekben építészeti változásokat nem lehet végrehajtani, üdülőkben, hétvégi házakban, olyan szobákban, ahol a levegő változására érzékeny emberek tartózkodnak.

Mobil egycsöves klíma
A klímaberendezéshez szükséges egy konnektor, és egy ablak a levegő kivezetését szolgáló cső számára. Ezen a csövön keresztül kerül ki a kondenzációs hő a helyiségből. A hűtésnél kivált kondenzvizet pedig egy kis tartályban fogjuk fel, amit a működéstől függően folyamatosan ürítenünk kell. A berendezés a szoba belső levegőjét keringteti.

Mobil kétcsöves klíma
A mobil kétcsöves klímaberendezés esetében két fali kivezetés szükséges: egyik a külső levegő számára, a másik a felmelegített, eltávozó levegő számára, mivel a kondenzációs hő elvezetéséhez a helyiség levegője helyett meleg külső levegőt vesz igénybe. Így a készülék teljes hűtési teljesítménye a helyiségre fordítódik.

Általában a mobilklíma berendezésekhez adnak tartó konzolt, amire ráhelyezhetjük a kültéri részt. Mobil jellegük abból adódik, hogy amennyiben a kötést nem bontjuk meg, szakszerviz nélkül áthelyezhetjük a berendezést az egyik helyiségből a másikba.

Zajszintjük magasabb a telepített split klímákénál.
A mobil klímaberendezéseket általában olyan helyre javasoljuk, ahol más típusú berendezés elhelyezésére nincs lehetőség.

     
   
 
 
         
 
 
Mobilklíma az Ön kellemes közérzetéhez otthon és munkahelyén.
Ózon Klímatechnikai Kft.    1131. Budapest, Reitter Ferenc u. 132.
[ Telefon: 06-1-666-7050 ]   [ Fax: 06-1-350-7507 ]   [ Email: info@ozon.hu ]
Ajánlott oldalak
Eastside – Honlapkészítés